Een tijdje geleden zag ik via Twitter een geretweet berichtje voorbij komen waarin Food Inspiration proevers zocht voor hun speciale 4D magazine! In samenwerking met Koppert Cress zou er een 4D tasting video worden gepresenteerd. Je kon je via hun site een pakketje (met 3D bril) aanvragen dat nodig was voor deze unieke ervaring. Zo gezegd, zo gedaan.
Gistermiddag was het dan zover! De postbode bezorgde mijn pakketje lekker op tijd om precies 13.30uur, dus om 14.00uur zat ik met een 3D-bril op mijn neus achter de laptop. Het blijft vreemd om met een 3D bril bovenop je eigen bril ergens naar te kijken, maar met een sterkte van -5 is er niet veel keus.
Het magazine is mooi, met een leuke (3D) look, feel en muziek en het is apart hoe de 3D effecten toch wel goed uitkomen, ondanks dat je toch vrij dicht op een scherm zit. Ik moet bekennen dat ik het grootste deel van het magazine vluchtig heb doorgebladerd tot ik bij het item kwam waar alles om draaide: de 4D tasting video.
In deze video neemt Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, je mee op een reis van de zintuigen terwijl hij wat meer vertelt over de vier ingrediënten in het tasting pakket
- Salty Fingers, een lekker zoutig 'vetplantje'
- From Age, een blad dat qua geur en smaak het dichtst bij een rijpe Franse kaas komt
- Oyster Leaves
- en als laatste de Sechuan Button.
De eerste proeverij bestaat uit de Salty Fingers, samen met de Oyster Leaves. Persoonlijk vond ik hier niet zoveel aan. De Salty Fingers op zichzelf vond ik daarentegen wel erg lekker. Het deed mij nog het meest denken aan zeekraal, maar dan zachter van structuur.
De tweede proeverij was het From Age blad. Dat inderdaad ruikt én proeft naar een rijpe Franse kaas. Nu ben ik niet echt een kaasliefhebber, maar ik vind het erg bijzonder hoe ze met een blad die smaak en geur kunnen oproepen.
De laatste proeverij was ook het meest spectaculair, namelijk de Sechuan Button. Op de pagina in het 4D magazine met het filmpje, staat in grote letters 'Eet niet heel de Sechuan button in één keer op!' Rob vertelt ook heel duidelijk dat je van het bloempje maar een heel klein flintertje moet afbreken om te proeven. Bij de proeverij wordt duidelijk waarom deze waarschuwing wordt gegeven.
Op het moment dat ik het stukje van de Sechuan Button doorbijt, proef ik allereerst een vrij zure smaak. Mijn speekselklieren worden enorm aan het werk gezet, of om Rob te citeren, "Je begint nu te kwijlen als een dolle bergbaviaan". Maar dat is nog niet alles. Vervolgens begint mijn tong te tintelen. Het is zo'n rare gewaarwording, dat ik het zelf niet zo goed kan omschrijven. Rob noemt dit; "Het voelt alsof je een batterij van 9 Volt tegen je tong aanhoudt". En dat komt denk ik het dichtst bij het gevoel dat ik op dat moment in mijn mond heb.
Het was ontzettend leuk om eens op een 4D manier de presentatie van het magazine mee te maken en tegelijk deze bijzondere producten te kunnen proeven.
Food Inspiration, you've inspired me!
Foodie, lief, chaoot, feestbeest, lekkerbek, levensgenieter, social media (Twitter: ashna_80), getrouwd met Dammie, Leiden, barstensvol ideeën, gek op eten (duh), foodporn, nieuwe recepten uitproberen, allerlei baksels (en misbaksels)
maandag 27 mei 2013
maandag 20 mei 2013
Tony's Fair
Op donderdag 16 mei organiseerde Tony's Chocolonely de Tony's Fair in de Openbare Verlichting (Westergasfabriek, Amsterdam) waar op zeer feestelijke wijze het jaarverslag van 2012 werd gepresenteerd en de fans in het zonnetje werden gezet.
De deuren van de fair gingen om 18.00uur open voor de fans die in zeer grote getalen waren toegestroomd. Bij binnenkomst kreeg je op vertoon van je uitnodiging een bandje om, waarmee je de rest van de avond gegarandeerd was van lekkere hapjes, drankjes en entertainment.
Aan werkelijk alles was gedacht door Tony's. Zo stonden er buiten voor de deur diverse foodtrucks van onder andere Kofte kanto, Poffertjes van Bombascha, biologische friet van Fritez Haute Friture, soep van Buskruid, de Soepbus op locatie.
Binnen was het één groot feest met een tot smoothie/cocktailbar omgebouwde Mini Cooper, tafels vol met Tony's Chocolonely chocolade in diverse smaken, een kraampje waar je kon proeven van chocolade 'salami' van en cherrytomaatjes in chocolade (een zeer aparte, maar lekkere combinatie) van Archichef, een fotohoek waar je als enorme Tony's reep of de foto gezet kon worden, een tafel met een chocoladefontein en een popcornkraam. Daarnaast werden er binnen ook hapjes uitgedeeld. Zo zag ik onder andere broodjes worst (waarin chocola verwerkt was), couscous/bieten salade, een frisse salade met kikkererwten, komkommer tomaat en bonen langskomen.
De deuren van de fair gingen om 18.00uur open voor de fans die in zeer grote getalen waren toegestroomd. Bij binnenkomst kreeg je op vertoon van je uitnodiging een bandje om, waarmee je de rest van de avond gegarandeerd was van lekkere hapjes, drankjes en entertainment.
Aan werkelijk alles was gedacht door Tony's. Zo stonden er buiten voor de deur diverse foodtrucks van onder andere Kofte kanto, Poffertjes van Bombascha, biologische friet van Fritez Haute Friture, soep van Buskruid, de Soepbus op locatie.
Binnen was het één groot feest met een tot smoothie/cocktailbar omgebouwde Mini Cooper, tafels vol met Tony's Chocolonely chocolade in diverse smaken, een kraampje waar je kon proeven van chocolade 'salami' van en cherrytomaatjes in chocolade (een zeer aparte, maar lekkere combinatie) van Archichef, een fotohoek waar je als enorme Tony's reep of de foto gezet kon worden, een tafel met een chocoladefontein en een popcornkraam. Daarnaast werden er binnen ook hapjes uitgedeeld. Zo zag ik onder andere broodjes worst (waarin chocola verwerkt was), couscous/bieten salade, een frisse salade met kikkererwten, komkommer tomaat en bonen langskomen.
Ook aan entertainment was er geen gebrek. Er liepen een goochelaar en ballonkunstenaar rond. Die laatste maakte de meest briljante creaties, zoals een echte Bugs Bunny hoed van ballonnen. En de mannen van Chef Special zorgden voor de muzikale omlijsting.
Al met al vond ik het een zeer geslaagde avond, die absoluut voor herhaling vatbaar is.
Tony, tot volgend jaar!
dinsdag 23 april 2013
Sushi van Tokyo Kitchen Leiden
Toen ik nog in Almere woonde, toen was het altijd heel simpel. Had ik zin in sushi, dan bestelde ik online bij Sushi De Luxe. Veel keus en een meer dan goede service en goede prijs- en kwaliteit verhouding.
Sinds vorig jaar woon ik in Leiden en hier bleek goede sushi thuis bezorgd krijgen nog best wel een uitdaging. Een groot gemis eigenlijk. Via de sites van thuisbezorgd.nl en justeat.nl waren er wel een paar mogelijkheden, maar dit waren voornamelijk Chinese restaurants die ook sushi verkochten.
Aangezien ik niet zulke goede ervaringen heb met sushi van de Chinees, besloot ik daar maar van af te zien.(een paar keer gegeten bij wokrestaurants waar de sushi te droog of niet vers was en vrijwel geen smaak had) En ja, nu scheer ik ze allemaal over één kam.
Het alternatief was om de sushi als vanouds bij Sushi De Luxe te bestellen en dit op mijn werk te laten bezorgen, om het ´s avonds mee naar huis te nemen.
Tot ik niet zo heel lang geleden, per toeval, ontdekte dat Tokyo Kitchen uit Leiden ook sushi kon laten bezorgen. Hoera!!!
Tokyo kitchen is een piepklein zaakje aan de Vismarkt 4, gerund door Takashi Nakanowatari. Het assortiment beslaat diverse soorten sushi en uiteraard ontbreken de edamame boontjes, chuka wakame salade en Asahi biertjes niet.
Inmiddels heb ik al een aantal keer een bestelling geplaatst via zowel thuisbezorgd.nl als justeat.nl en ook al is deze Japanner iets duurder dan die uit Almere. De kwaliteit is meer dan prima en dus absoluut voor herhaling vatbaar!
Labels:
Asahi,
bezorgen,
edamame,
eten,
Japans,
justeat.nl,
Leiden,
Maps,
sushi,
thuisbezorgd.nl
vrijdag 8 maart 2013
Faalactie Thalys
Een paar weken geleden las ik op de site van Cosmopolitan bij toeval dat Thalys een actie had bedacht in het kader van Internationale Vrouwendag op 8 maart. Voor € 8 per enkele reis naar Parijs, Keulen of Brussel in de periode van 18 tot en met 25 maart.
Ik bedacht mij direct dat dit een perfect verjaardagscadeau zou zijn voor mijn zusje, die 24 maart jarig is. Als verrassing samen een dagje naar Parijs, het Louvre bezoeken, lekker eten in een kleine, charmante bistro en natuurlijk macarons scoren bij Laduree.
Helaas ligt de werkelijkheid iets anders. De actie zou te boeken zijn vanaf 8uur ´s ochtends. En vanaf dat tijdstip lag de site van Thalys er ook al uit. Zelfs met drie browsers open is het me niet gelukt om twee tickets te bemachtigen.
Leuk zo´n actie als lokkertje, waarbij Thalys niet genoeg capaciteit inzet voor de toestroom naar de site. Het zou me niets verbazen als ze helemaal geen 8000 tickets beschibaar hadden. Op Twitter regende het ook klachten. Er waren zelfs vrouwen die naar Station Nord in Parijs gingen, maar bedrogen uitkwamen omdat ze geen ticket, maar alleen een flesje nagellak kregen in 'Thalys-rood'.
Nu, inmiddels 2,5 uur later heb ik besloten het maar op te geven. Ik ga op zoek naar een alternatief cadeau. Gelukkig is mijn zusje niet zo kieskeurig :-)
Ik bedacht mij direct dat dit een perfect verjaardagscadeau zou zijn voor mijn zusje, die 24 maart jarig is. Als verrassing samen een dagje naar Parijs, het Louvre bezoeken, lekker eten in een kleine, charmante bistro en natuurlijk macarons scoren bij Laduree.
Helaas ligt de werkelijkheid iets anders. De actie zou te boeken zijn vanaf 8uur ´s ochtends. En vanaf dat tijdstip lag de site van Thalys er ook al uit. Zelfs met drie browsers open is het me niet gelukt om twee tickets te bemachtigen.
Leuk zo´n actie als lokkertje, waarbij Thalys niet genoeg capaciteit inzet voor de toestroom naar de site. Het zou me niets verbazen als ze helemaal geen 8000 tickets beschibaar hadden. Op Twitter regende het ook klachten. Er waren zelfs vrouwen die naar Station Nord in Parijs gingen, maar bedrogen uitkwamen omdat ze geen ticket, maar alleen een flesje nagellak kregen in 'Thalys-rood'.
Nu, inmiddels 2,5 uur later heb ik besloten het maar op te geven. Ik ga op zoek naar een alternatief cadeau. Gelukkig is mijn zusje niet zo kieskeurig :-)
maandag 25 februari 2013
Bakken met Bol
Twee weken geleden hield Bol.com een wedstrijd via Twitter, waarbij je een 'mannen bakpakket' kon winnen als je aangaf wat het meest romantische was dat iemand voor je gedaan heeft. Hier moest ik toch even over nadenken.
Uiteindelijk besloot ik binnen het 'bakthema' te blijven en te vertellen over die ene (en laatste) keer was dat hij voor mij een cake wilde bakken, maar de eieren vergat omdat hij het recept niet goed gelezen had. Dat was geen succes! (maar wel heel lief) Ik bedacht dat als ik dit pakket zou winnen, ik hem nog wel een keer de keuken in kon sturen om een nieuwe poging te wagen.
Tot mijn verbazing kreeg ik een paar dagen later een tweet van Bol.com waarin stond dat ik het 'vrouwen bakpakket' had gewonnen! Ik wist niet eens dat daar ook een wedstrijd voor was. Hoe dan ook, superleuk! Afgelopen vrijdag heb ik het pakket (bakvorm, spatel en twee snijplanken) bij het PostNL agentschap opgehaald en binnenkort ga ik maar eens een cake bakken.
Uiteindelijk besloot ik binnen het 'bakthema' te blijven en te vertellen over die ene (en laatste) keer was dat hij voor mij een cake wilde bakken, maar de eieren vergat omdat hij het recept niet goed gelezen had. Dat was geen succes! (maar wel heel lief) Ik bedacht dat als ik dit pakket zou winnen, ik hem nog wel een keer de keuken in kon sturen om een nieuwe poging te wagen.
Tot mijn verbazing kreeg ik een paar dagen later een tweet van Bol.com waarin stond dat ik het 'vrouwen bakpakket' had gewonnen! Ik wist niet eens dat daar ook een wedstrijd voor was. Hoe dan ook, superleuk! Afgelopen vrijdag heb ik het pakket (bakvorm, spatel en twee snijplanken) bij het PostNL agentschap opgehaald en binnenkort ga ik maar eens een cake bakken.
woensdag 20 februari 2013
Foodswap Valentijn, wat ik kreeg
Zoals eerder al geschreven in mijn vorige blog, nu een verslagje van wat ik kreeg in mijn Foodswap pakket.
Mijn foodswapper was Marije, een verzamelaar van recepten, die eerlijk bekende wat hulp te hebben gehad van haar man met het bereiden van de lekkernijen uit het pakket.
Ze had een schattig roze notitieboekje toegevoegd waarin ze per opdracht beschreef wat ze hadden gemaakt (en ook wat was mislukt) en waar van toepassing had ze ook de bron (website of kookboek) vermeld.
Opdracht 1: iets met chocolade
Na een paar mislukte pogingen om fudge te maken, werd het uiteindelijk een heerlijke kokos-chocolade granola uit het Vintage Tea Party Book van Angel Adoree. Zeker twee weken houdbaar stond erbij. Nou, dat gaat de granola niet redden hoor. Want niet alleen door de yoghurt, maar ook uit het vuistje is deze erg lekker.
Opdracht 2: Maak een mix
Dat werd een mix voor scones. Dit wilde Marije eerst niet doen, omdat het haar afgezaagd leek. Maar de scones die ze bij Coffeelicious at trokken haar over de streep. Ik ben er blij mee, want zoals ik eerder al schreef dacht ik altijd dat scones erg moelijk te maken waren. Geheel onterecht! (ik zit een beetje in mijn scone fase denk ik)
Opdracht 3: Iets voor op de scone
Marije had lemon curd willen maken, maar omdat deze gekoeld verzonden zou moeten worden besloot ze ervan af te zien. (Stiekem ben ik daar wel blij om, want ik hou niet echt van lemon curd). In plaats daarvan werd het een chocolade-frambozenjam. die ze hier vond. Deze zet ik op mijn to-do-list, want hij is absoluut de moeite waard om zelf eens te proberen, want ook deze is echt té lekker.
Opdracht 4: Een drankje
Een 'cupcake' thee pakket, met daarin vier verschillende doosjes thee in de smaken 'Sweet Honey', 'Lovely Cherry', 'Strawberry Kiss' en 'Chocolicious'
Opdracht 5: Iets in hartvorm
Ik mag het niet zeggen, maar ik ben zo blij dat haar wafels tot drie keer toe mislukt zijn. Nu had ik als alternatief een GE-WEL-DIGE brownie met pecannoten en dulce de leche. Het recept heeft Marije van deze site gehaald.
Opdracht 6: Iets dat je zelf bij het ontbijt zou willen eten
Een heerlijk kleffe cake met appel en cranberries. Helaas zonder recept.
Opdracht 7: Een cadeautje
Ik kreeg niet één, maar wel drie cadeautjes. Een schattige sleutelhanger met een kleine cupcake eraan, een ansichtkaart (leuk voor Postcrossing!) En een bonbonniere om chocolaatjes of ander lekkers in te doen. Hij heeft al een mooi plekje gekregen op het dressoir.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ook deze editie van de foodswap een feestje was! Leuk om te doen en leuk om verrast te worden door iemand die ook van lekker eten houdt.
Mijn foodswapper was Marije, een verzamelaar van recepten, die eerlijk bekende wat hulp te hebben gehad van haar man met het bereiden van de lekkernijen uit het pakket.
Ze had een schattig roze notitieboekje toegevoegd waarin ze per opdracht beschreef wat ze hadden gemaakt (en ook wat was mislukt) en waar van toepassing had ze ook de bron (website of kookboek) vermeld.
Opdracht 1: iets met chocolade
Na een paar mislukte pogingen om fudge te maken, werd het uiteindelijk een heerlijke kokos-chocolade granola uit het Vintage Tea Party Book van Angel Adoree. Zeker twee weken houdbaar stond erbij. Nou, dat gaat de granola niet redden hoor. Want niet alleen door de yoghurt, maar ook uit het vuistje is deze erg lekker.
Opdracht 2: Maak een mix
Dat werd een mix voor scones. Dit wilde Marije eerst niet doen, omdat het haar afgezaagd leek. Maar de scones die ze bij Coffeelicious at trokken haar over de streep. Ik ben er blij mee, want zoals ik eerder al schreef dacht ik altijd dat scones erg moelijk te maken waren. Geheel onterecht! (ik zit een beetje in mijn scone fase denk ik)
Opdracht 3: Iets voor op de scone
Marije had lemon curd willen maken, maar omdat deze gekoeld verzonden zou moeten worden besloot ze ervan af te zien. (Stiekem ben ik daar wel blij om, want ik hou niet echt van lemon curd). In plaats daarvan werd het een chocolade-frambozenjam. die ze hier vond. Deze zet ik op mijn to-do-list, want hij is absoluut de moeite waard om zelf eens te proberen, want ook deze is echt té lekker.
Opdracht 4: Een drankje
Een 'cupcake' thee pakket, met daarin vier verschillende doosjes thee in de smaken 'Sweet Honey', 'Lovely Cherry', 'Strawberry Kiss' en 'Chocolicious'
Opdracht 5: Iets in hartvorm
Ik mag het niet zeggen, maar ik ben zo blij dat haar wafels tot drie keer toe mislukt zijn. Nu had ik als alternatief een GE-WEL-DIGE brownie met pecannoten en dulce de leche. Het recept heeft Marije van deze site gehaald.
Opdracht 6: Iets dat je zelf bij het ontbijt zou willen eten
Een heerlijk kleffe cake met appel en cranberries. Helaas zonder recept.
Opdracht 7: Een cadeautje
Ik kreeg niet één, maar wel drie cadeautjes. Een schattige sleutelhanger met een kleine cupcake eraan, een ansichtkaart (leuk voor Postcrossing!) En een bonbonniere om chocolaatjes of ander lekkers in te doen. Hij heeft al een mooi plekje gekregen op het dressoir.
Ik kan niet anders zeggen dan dat ook deze editie van de foodswap een feestje was! Leuk om te doen en leuk om verrast te worden door iemand die ook van lekker eten houdt.
zondag 17 februari 2013
Foodswap Valentijn, wat ik maakte
Een aantal keer per jaar organiseert Es de Foodswap. Hierin stellen de deelnemers een pakket samen met (huisgemaakte) lekkernijen aan de hand van een thema voor een 'swaptoffer'. Dit keer was het thema een Valentijns liefdesontbijt dat ik mocht maken voor Mireille.
Ik hoefde niet lang na te denken en meldde me gelijk aan.
De opdrachten waren als volgt:
- Chocolade. Natuurlijk. Dat màg niet ontbreken wanneer het om de liefde gaat. Maak/ doe iets met chocolade. Nee, een chocoladereep opsturen is niet de bedoeling.
- Maak een mix voor een ontbijtproduct. Bijvoorbeeld scones, broodmix of pancakes.
- Maak iets dat op de scones, brood of op je pancakes gedaan kan worden.
- Doe iets voor een drankje in het pakket. Dat mag een fles van het één of ander zijn of een mix voor thee. Of pers citrusvruchten en maak er een lekker sapje van.
- Hartjes. Maak/ bak/ koop iets dat bij het ontbijt gebruikt of gegeten kan worden in de vorm van een hart.
- Maak iets dat je zelf ook bij je liefdes ontbijt zou willen eten.
- Koop of maak een leuk cadeautje. Gewoon omdat liefde voor iedereen is.
Opdracht 1:
Deze was voor mij heel simpel. Een tijdje terug kreeg ik via Anouk het recept in handen voor een goddelijke quadruple chocolate brownie
Opdracht 2:
Hier heb ik echt wel even over moeten nadenken. Ik besloot uiteindelijk voor scones met cranberry, witte en melkchocolade te gaan. Ik had ze zelf nog nooit gemaakt, ik dacht eigenlijk altijd dat het maken van scones best ingewikkeld was. Niets bleek minder waar.
Opdracht 3:
Iets voor op de scones. Hier wilde ik aanvankelijk een 'clotted cream' of iets met mascarpone maken, maar door tijdsdruk moest ik het wat simpeler houden en werd het een boter, met honing en een klein beetje citroen. Een kwestie van net zo lang mengen en proeven tot het naar mijn smaak was. En uiteraard bakte ik hier een paar scones bij om te proeven of het wel lekker genoeg was ;-)
Opdracht 4:
Een drankje. Voor mij is een liefdesontbijt niet compleet zonder bubbels, dus besloot ik een flesje 'Love Potion no. 9' (Cava) toe te voegen.
Opdracht 5:
Iets in de vorm van een hart. Ik besloot hiervoor een super simpel, maar zeer smakelijk bierbrood te bakken. Dan heb je ook geen gedoe met gist, rijzen en wachten. De geitenkaas verving ik door geraspte belegen kaas en ik vulde het geheel aan met cherrytomaatjes, mozarella, zonnebloempitten, een flinke snuf peper en een scheutje olijfolie.
Opdracht 6:
Iets dat ik zelf ook zou willen eten. Dit was best lastig, aangezien ik best wel een lekkerbek ben :-) Uiteindelijk besloot ik voor deze vrolijke rainbow cupcakes te gaan. Met daartussen en omheen wat extra liefde in de vorm van een Bailey's botercreme. De enige uitdaging was het bekleden met fondant. Na een paar mislukte pogingen, met steeds scheurend fondant besloot ik om het iets anders te doen en wikkelde ik de torentjes in marsepein.
Opdracht 7:
Koop of maak een leuk cadeautje. Ik vond een leuk rieten hart dat ter decoratie kan worden opgehangen. Een paar dagen later vond ik tijdens het shoppen toevallig een hele leuke theemok die ik ook kocht voor mijn swaptoffer. En omdat het voor Valentijn was besloot ik in de mok een kleine verrassing te doen. Een paar marsmellow-chocolade lolly's.
Mijn 'swaptoffer' Mireille heeft mijn pakket intussen ontvangen en was wild enthousiast! :-) Dat maakt al het werk meer dan waard.
Komende week zal ik bloggen over het pakket dat ik ontving van Marije.
Ik kijk nu al uit naar de volgende foodswap!
Abonneren op:
Posts (Atom)