maandag 27 mei 2013

4D Tasting met Food Inspiration

Een tijdje geleden zag ik via Twitter een geretweet berichtje voorbij komen waarin Food Inspiration proevers zocht voor hun speciale 4D magazine! In samenwerking met Koppert Cress zou er een 4D tasting video worden gepresenteerd. Je kon je via hun site een pakketje (met 3D bril) aanvragen dat nodig was voor deze unieke ervaring. Zo gezegd, zo gedaan.

Gistermiddag was het dan zover! De postbode bezorgde mijn pakketje lekker op tijd om precies 13.30uur,  dus om 14.00uur zat ik met een 3D-bril op mijn neus achter de laptop. Het blijft vreemd om met een 3D bril bovenop je eigen bril ergens naar te kijken, maar met een sterkte van -5 is er niet veel keus.

Het magazine is mooi, met een leuke (3D) look, feel en muziek en het is apart hoe de 3D effecten toch wel goed uitkomen, ondanks dat je toch vrij dicht op een scherm zit. Ik moet bekennen dat ik het grootste deel van het magazine vluchtig heb doorgebladerd tot ik bij het item kwam waar alles om draaide: de 4D tasting video.

In deze video neemt Rob Baan, eigenaar van Koppert Cress, je mee op een reis van de zintuigen terwijl hij wat meer vertelt over de vier ingrediënten in het tasting pakket



- Salty Fingers, een lekker zoutig 'vetplantje'
- From Age, een blad dat qua geur en smaak het dichtst bij een rijpe Franse kaas komt
- Oyster Leaves
- en als laatste de Sechuan Button.

De eerste proeverij bestaat uit de Salty Fingers, samen met de Oyster Leaves. Persoonlijk vond ik hier niet zoveel aan. De Salty Fingers op zichzelf vond ik daarentegen wel erg lekker. Het deed mij nog het meest denken aan zeekraal, maar dan zachter van structuur.

De tweede proeverij was het From Age blad. Dat inderdaad ruikt én proeft naar een rijpe Franse kaas. Nu ben ik niet echt een kaasliefhebber, maar ik vind het erg bijzonder hoe ze met een blad die smaak en geur kunnen oproepen.

De laatste proeverij was ook het meest spectaculair, namelijk de Sechuan Button. Op de pagina in het 4D magazine met het filmpje, staat in grote letters 'Eet niet heel de Sechuan button in één keer op!' Rob vertelt ook heel duidelijk dat je van het bloempje maar een heel klein flintertje moet afbreken om te proeven. Bij de proeverij wordt duidelijk waarom deze waarschuwing wordt gegeven.

Op het moment dat ik het stukje van de Sechuan Button doorbijt, proef ik allereerst een vrij zure smaak. Mijn speekselklieren worden enorm aan het werk gezet, of om Rob te citeren, "Je begint nu te kwijlen als een dolle bergbaviaan". Maar dat is nog niet alles. Vervolgens begint mijn tong te tintelen. Het is zo'n rare gewaarwording, dat ik het zelf niet zo goed kan omschrijven. Rob noemt dit; "Het voelt alsof je een batterij van 9 Volt tegen je tong aanhoudt". En dat komt denk ik het dichtst bij het gevoel dat ik op dat moment in mijn mond heb.

Het was ontzettend leuk om eens op een 4D manier de presentatie van het magazine mee te maken en tegelijk deze bijzondere producten te kunnen proeven.

Food Inspiration, you've inspired me!














Geen opmerkingen:

Een reactie posten