maandag 1 juli 2013

Buitengewoon in het land, een buitengewone ervaring

Vorige week schreef ik al over Buitengewoon in het land waar ik via Vakantieveilingen voor een leuke prijs kaartjes voor had kunnen bemachtigen. Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver.

Bij binnenkomst werden we hartelijk ontvangen met een glaasje bubbels en een amuse van puree van knolselderijpuree, met krokant gebakken spekjes en gefrituurde peterselie, geserveerd in een eierschaal. Terwijl de gasten langzamerhand binnendruppelden, stonden de meesten al lekker met elkaar te kletsen en was er al een fijn sfeertje merkbaar.

Toen iedereen er was, werden we officieel welkom geheten door Diederik Kahrel van Buitengewoon in het land die in het kort vertelde wat het concept inhoudt. Daarna kwamen Dennis van Rijen van Dapeppa en chefkok Louis Meisen met veel enthousiasme aan het woord over de koekjes van Dapeppa en het menu van deze avond. Tot slot was Jacinta Janmaat, directrice van Zuidpark aan het woord die met humor en enthousiasme vertelde over het ontstaan van Zuidpark en de bijbehorende moestuin op het dak, die we vervolgens met eigen ogen mochten bewonderen. Echt heel gaaf wat ze hier gedaan hebben! Hier kunnen meer bedrijven een voorbeeld aan nemen.


Na de rondleiding werden we naar een ruimte geleid waar één lange tafel al gedekt was voor alle gasten. Door de kou en de regen was het jammer genoeg niet mogelijk om buiten te dineren, maar dat mocht de pret niet drukken. Er was vooraf aan alle gasten gevraagd een dinerbord mee te nemen en op de achterkant een inspirerende quote of tekst te schrijven en bij het aan tafel gaan was het de bedoeling om niet achter je eigen bord te gaan zitten. Op de achterkant van het bord op mijn plek stond ´Groei door ontdekken´. Mooie spreuk.


De gerechten werden geserveerd per cluster van zes gasten en terwijl het buiten koud, nat en guur was, was het binnen erg gezellig en werd flink gekletst en heerlijk gegeten.Per gang kwam er elke keer weer iets lekkers op tafel en ook kwam chefkok Louis steeds vertellen over de herkomst van de producten, ingredienten in het gerecht en hij gaf zelfs kooktips!

De paprika's met feta, waarvan het recept te vinden is op de site van ZTRDG vond ik echt heerlijk. Maar wat mij nog het meest heeft verrast, was de gepofte ui. Nooit geweten dat die zó lekker zou kunnen zijn. Die ga ik binnenkort thuis eens uitproberen. Bij elke gang was er door een sommelier van Lindenhoff Wijn die op gepassioneerde wijze alle bijzonderheden over de gekozen wijnen vertelde. Van informatie over de druif en de streek, tot leuke weetjes over het productieproces en de al dan niet aanwezige zwavelgehalten in de wijnen.

Na afloop van het diner kon er in de foyer rustig nagenoten worden onder het genot van een kopje koffie of kruidenthee met koekjes (en boterkoek van de bbq) van Dapeppa.



Voordat we naar huis gingen kregen we ons eigen bord, schoon en zonder spreuk, weer terug. Met een leuk afscheidscadeautje in de vorm van een mooie pot met mix voor koekjes van Dapeppa. 

Om thuis zelf eens lekker de koekenbakker uit te hangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten